01-06-07

Donor TV-show was opgezet spel!

donor

De Nederlandse televisieshow waarin een donor een nier zou afgeven aan één van drie geselecteerde nierpatiënten, bleek op de valreep doorgestoken kaart te zijn. De show deed in heel de wereld stof opwaaien.

Lisa, de zogenaamde donor, wou net bekend maken aan wie ze haar nier zou schenken toen de presentator haar onderbrak. “Wij geven vanavond helemaal geen nier weg! Dat gaat zelfs ons te ver!” riep presentator Patrick Lodiers. Lisa was een actrice, maar de drie kandidaten, sukkelen weldegelijk met nierproblemen. Ze vertelden hun levensverhaal, dat dus weldegelijk waarheid was. De nierpatiënten wisten dat het hier om opgezet spel ging.

 

BNN, de omroep die het programma maakte, wilde de aandacht vestigen op het lage aantal donoren in Nederland. “We wilden een statement maken en dat is ons meer dan gelukt. Het was lastig om dit geheim te houden. We lachen er echter niet mee dat iedereen ons geloofde. Wij zullen pas lachen wanneer blijkt dat meer mensen zich kandidaatstellen als donornier”, zegt Lodiers nog.

 

Er was heel wat internationale pers aanwezig in de televisiestudio. Het nieuws schokte namelijk heel de wereld. Zo was Eva Peeters, journaliste van Het Nieuws van VTM, ook aanwezig in Nederland. Aan haar collega’s van het RTL Nieuws liet ze weten dat ze geweldig opgelucht was dat het allemaal maar doorgestoken kaart was. Niet iedereen is het daarmee eens. Zo zegt Olatz Simons, een reporter voor de Baskische televisie: “Dit is puur bedrog, ik ben helemaal voor niets naar Nederland gekomen!”

 

Tja, die Nederlandsers toch… |MF

23:24 Gepost door MediaFlandria in Andere | Permalink | Commentaren (4) | Tags: donor, televisie, show, media, opgezet, spel, nier |  Facebook |

Commentaren

Ik vond het een fantastische manier om het probleem onder de aandacht te brengen. En die baskische reporter begrijpt duidelijk niets van de bedoeling. Die VTM reporter snapte het een stuk beter. Ze was zelfs blij dat ze voor dit doel 'misbruikt' was.

Gepost door: Mark | 02-06-07

ja idd. Vtm reportster weet wel beter. Voor niets naar hier gekomen? ik vindt het zelf belangrijker dat ze de aandacht willen roepen dan dat het zogezet echt een show was

Gepost door: joo | 02-06-07

Ik vind het zelf ook wel een zeer geslaagde en goed uitgevonden show. Mijn complimenten aan de bekenker(s).

Gepost door: MediaFlandria | 02-06-07

Inderdaad, het was me wat toen ik dit bericht hoorde op de televisie...:-) Maar zoals anderen hier ook reeds hebben gezegd, het is inderdaad een geweldig idee om dat tekort eens eventjes in de spotlight te plaatsen, zodat meer mensen hun aandacht erop zouden vestigen, nu kunnen de mensen dit probleem niet meer omzeilen zonder enige slag of stoot...

Fijne zondag toegewenst,
mvg MovieWorld.

Gepost door: MovieWorld | 03-06-07

De commentaren zijn gesloten.