01-06-07

 TMF Mobile versus JIMMobile

Er dreigt een gsm-oorlog uit te breken tussen TMF/Proximus en JIMMobile/Base. Beide jongerenzenders gooien met duizenden gratis sms’jes om klanten voor hen te laten kiezen.

Het zit zo. Sinds 2003 heeft jongerenzender TMF een virtuele gsm-operator opgestart via het netwerk van gsm-operator Base, The Music Factory heette dat netwerk. Jongeren konden via een spotgoedkoop tarief sms’n via het netwerk. Nu heeft TMF besloten om weg te trekken bij Base en haar heil te zoeken bij de grootste gsm-operator van ons land, Proximus. The Music Factory krijgt ook een nieuwe naam: TMF Mobile.

 

Uiteraard ziet Base de ruim 250 000 klanten die ze te danken hadden aan The Music Factory niet graag vertrekken. Daarom sloten ze een contract af met de grootste concurrent van TMF, JIM. Alle gsm’ers die tot gisteren onder de vlag van The Mobile Factory belden, komen nu automatisch bij JIMMobile terecht.

 

TMF Mobile wil haar voormalige klanten terugwinnen en gooit dan ook met duizenden gratis sms’jes. JIMMobile laat zich niet afschrikken en startte ook met een groots offensief om al die nieuwe klanten bij zich te houden. ‘De Joeri’ (die overigens aangesproken wil worden als ‘De Joeri’) van het onder de jeugd populaire KANAALTWEE-programma ‘Tragger Hippy’, kondigde een maand geleden aan dat hij ‘groot nieuws’ had. Hij riep iedereen op om een sms te sturen naar een welbepaald nummer. Vandaag maakte hij bekend wat dat nieuws was: hij wordt het gezicht van JIMMobile en staat bijgevolg in voor de ‘vaalighaad’ op het netwerk.

 

Al degenen die destijds een sms stuurden, krijgen nu 10 000 sms’jes gratis als ze bij JIMMobile blijven/ naar JIMMobile overstappen. De VMMa (de holding boven JIM) pakt het groots aan. Zo zal er op de VMMa-zenders (VTM, KANAALTWEE, JIM) heel wat reclame passeren voor De Joeri en JIMMobile. De Joeri zal ook veelvuldig aanwezig zijn in JIM-programma’s. Ook op talloze websites is reclame te zien.

 

Het valt nu afwachten of TMF nu ook met een groot mediaoffensief op de proppen komt. Wie zal er winnen? Daan en Seppe of De Joeri? |MF

 

Meer info op: JIMMobile.be en TheMobileFactory.be

19:24 Gepost door MediaFlandria in VMMa | Permalink | Commentaren (11) | Tags: gsm, jim, tmf, mobile, media, telefonie |  Facebook |

Commentaren

Is dit wel nodig???

Gepost door: TV en MEDIA | 01-06-07

VTM heeft nu doodgewoon diene joeri! Pff. Jarenlang is er al concurentie tussen Mobistar & Proximus. En nu komen deze 2 ook nog concurentie zoeken? Owke, als jongerenzender moet ge wat doen, maar Daan & Seppe tegen Joeri zetten :p Slechte keuze ;)

Gepost door: Fabian | 01-06-07

vergis u niet er zijn er veel die daan en seppe gewoon kei stom vinden zoals ik! :) maar ik ben bij proximus en ik ben daar goed met iedere herlaadtbeurt 1000 smsen!!!! ik zou zeker niet naar base willen die zijn nog te klein volgens mij en de mensen die dat hebben hoor ik enkel klachte dus. Maar ik zou voor jim kiezen ipv tmf maar ik blijf tog bij proximus :)

Gepost door: jooo | 02-06-07

jim mobile is dikke zever! ik was eerst Tmf en moest verplicht overschakelen, nu komen geen enkel van mijn berichtjes aan, en da probleem is bij iedereen die ik ken en Jim heeft! da ze ne betere server neme!

Gepost door: Carmen | 13-06-07

Dikke zever mensen! HAha laat me niet lachen! Dikke zever over die smsen die nie aankomen! IK heb nog nooit problemen gehad! ps: bij Jim krijg je ook bij elke herlaadbeurt 1000 gratis smsen en nog eens 60 gratis minuten!

Gepost door: simon | 11-07-07

Ja, die dikke zever werd bij mij toch waar. Ik was JIM, maar mijn smsen kwamen steeds uren te laat aan, en als ze aankwamen moest ik steeds wachten op de tweede helft (als ze langer waren dan de 160 karakters). Bijna alle telefoontjes liep ik mis door het gebrek aan connectie. Toen ben ik overgestapt op TMFmobile, waar ik die problemen niet onvervind. Base is een operator die veel doet voor haar klanten, ze moeten enkel nog wat groeien...

Gepost door: jens | 06-08-07

het probleem met smsjes die niet aankomen heb ik ook, ik schakel vrijdag terug over naar proximus daar had ik da probleem nooit, wanneer ik nu een sms naar iemand stuur komt die wel aan maar het antwoord nooit niet, en sommige van mij komen ook niet aan, dikke zever, terug naar proximus!

Gepost door: gilles | 27-11-07

ik ben ook niet zo zeer tevreden met mijn jim mobile kaart. Als er geen beltegoed meer op mijn kaart staat, krijg ik niets aan qua smsen, en mis ik vele oproepen. als ik dan herlaad komen de smsen plotseling per 20 binnen. Een beetje de mensen verplichten meteen de kaart te herladen als ze leeg is terwijl ge helemaal geen beltegoed nodig hebt misschien? swoit, nadat ik merkte dat het niet aan mijne gsm lag en vriende zijn overgestapt van jim naar iets anders, ga ik dat maandag ook doen.

Gepost door: philippe | 08-12-07

Lastig Dat probleem had ik nooit met jim en vanaf gisteren krijg ik geen enkel sms meer toe!!! dat is echt irritant!!!!

Gepost door: Antonella | 11-12-07

UHU gene zever ze! Ik ben ook JIM al vanaf da het besta,
ik was er voor bij TMF, maar kheb mij overgeschakelt.
En sinds eergistere kan ik ineens geen berichten meer sturen naar 1 bepaalde persoon( die ook JIM heeft) . Maar naar andere mensen met JIM wel, en ik kan ook perfect ontvange, ..

ik ga is probere om gewoon terug naar BASE te gaan, ipv van de JIM versie.

Gepost door: xx | 20-01-08

UHU gene zever ze ! PS:

die berichten die ik probeerde te versturen ( stuk of 30 !! ) moet ik telkens wel betalen !!!
(algoe dat ik gratis sms'e heb, tzou maar erg zijn)

De Joeri kan men gat kusse !

Gepost door: xx | 20-01-08

De commentaren zijn gesloten.