31-05-07

VTM en VT4 starten met digitext

digitext4

Zowel VTM als VT4 hadden vandaag groot nieuws, hetzelfde groot nieuws… Beide zenders starten namelijk binnenkort met digitext, de digitale versie van teletext.

Digitext is in feite een kruising tussen een website en een teletextpagina. Van uiterlijk ziet digitext er ettelijke keren mooier uit dan teletext. Ook is het mogelijk om filmpjes te tonen en geluidsbestanden af te spelen. Terwijl u digitext raadpleegt, kunt u in een bovenhoek ook blijven verderkijken naar het programma dat u volgt.

 

De allereerste digitext wordt op 6 juni gelanceerd door VT4. Enkele dagen later, op 15 juni, lanceert ook haar versie van digitext. De VRT laat weten dat het ook werkt aan de digitale versie van het teletext, die mogelijk in november te verkrijgen is. Teletext is overigens nog steeds zeer populair. De VRT heeft dagelijks 800 000 bezoekers, VTM 400 000 en VT4 250 000.

 

Zowel VT4 als VTM gaan voorlopig enkel in zee met Telenet Digital TV. Later volgen naar alle waarschijnlijkheid ook de andere distributeurs.

 

VTM heeft besloten om de onderverdeling van teletext te behouden in digitext. Waar het nieuws op VTM te raadplegen valt op pagina 101, zal dit ook bij digitext het geval zijn. In andere Europese landen, waaronder bijvoorbeeld het VK, hebben de meeste zenders hun teletextpagina’s al stopgezet en vervangen door digitext. Het ziet er nog niet naar uit dat teletext in ons land snel zal verdwijnen. |MF

19:24 Gepost door MediaFlandria in Digitale- en HD-televisie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: digitext, vt4, vtm, digitale, televisie, media |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.