24-05-07

 'Familie' in HD-kwaliteit

familie

Na programma’s als ‘101 Vragen Aan…’ en ‘GodZijDank’ zal VTM volgende week ook starten met het uitzenden van de soap ‘Familie’ in HD-kwaliteit. HD-televisie is ettelijke keren scherper dan gewone televisie.

Sinds april al zendt VTM enkele programma’s uit in High Definition (Hoge Definitie). Nu breidt men het aanbod uit. Zo zal ook ‘Familie’ vanaf maandag uitzenden in HD. Beetje bij beetje zal het aanbod nog uitgebreid worden, om binnen een paar jaar volledig in HD-kwaliteit uit te zenden.

 

“Zoals beloofd zent VTM meer en meer programma’s uit in HD. Dat zal gebeuren zoals vroeger bij de overschakeling van zwart-wit- naar kleurentelevisie”, zegt Peter Quaghebeur, de algemeen directeur van de Vlaamse Mediamaatschappij. “Binnenkort zullen ook ‘Tien Om Te Zien’, ‘Aspe’ en de ‘Fait Divers’-films te bewonderen zijn in High Definition.”

 

Studio A, het productiehuis dat ‘Familie’ maakt heeft heel wat research moeten verrichten, omdat nog geen enkele andere Vlaamse zender in HD uitzendt. “We zijn eigenlijk helemaal van 0 moeten beginnen”, zegt Phillipe Bonamie van Studio A. “Al onze kennis met de gewone televisie konden we in feite opbergen. We moeten nu ook veel meer op details letten. HD-televisie is namelijk vele malen scherper dan gewone televisie. Als een acteur bijvoorbeeld een rood vlekje op zijn gezicht heeft, dan is dat direct te zien op een HD-televisietoestel. Bijgevolg moet onze make-upploeg harder weren.”

 

Voorlopig kan de Vlaming enkel in HD kijken via INDI van Interkabel. |MF

19:32 Gepost door MediaFlandria in Digitale- en HD-televisie | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vtm, hd, high definition, familie, media, televisie |  Facebook |

Commentaren

re/ geen zwart wit scherm heb liever da we op kleur kijken ik vraag mij af wat er ook gaat gebeuren in september het vervolg van familie want we lezen en horen niet ik hoop da we deze zomer er iets van gaan over horen en lezen en ik vind niets op het internet ik hoop da ik iets van julie zullen horen


mvg smet sarah

Gepost door: smet sarah | 24-07-07

Ik snap uw vraag niet goed.
Ook als u geen HD-tv heeft, kan u gewoon blijven verder kijken.

Gepost door: MediaFlandria | 24-07-07

Familie was nog voor de zomer HD en in kleur :) Is gewoon een bakje voor betere kwaliteit :p

Gepost door: Fabian | 24-07-07

De commentaren zijn gesloten.