18-05-07

Vlaams Belang dient klacht in tegen VRT

VRTplopkap2

Het Vlaams Belang dient een klacht in bij de Vlaamse Regulator voor de Media. De politieke partij pikt het niet dat ze niet worden opgenomen in de verkiezingsprogrammering van de Vlaamse Radio- en Televisieomroep (VRT).

Zondag zal de VRT van start gaan met de programmering rond de verkiezingen van juni. Hierin zal het Vlaams Belang niet aan bod komen en ook op het grote debat op 3 juni moet u geen Vlaams Belanger verwachten.

 

Zondag geven de drie partijvoorzitters van Open Vld, SP.A en CD&V antwoorden op de vragen die gesteld worden door de kijker. Op 3 juni zullen diezelfde partijvoorzitters debatteren op een tv-zender van de openbare omroep.

 

Vlaams Belang vind dit een inbreuk op het mediadecreet en dient dan ook een klacht in bij de VRM. “Dat de VRT het VB negeert is een aanfluiting van de democratie. Echter, het VB zal zich niet laten doen. We klaagden eerder al zelf bij de VRT, zonder gehoor. Nu ondernemen we concretere stappen”, zegt Frank Vanhecke, de voorzitter van de partij.

 

De VRT blijft bij haar stuk. “Het Vlaams Belang zegt zelf dat het geen beleidspartij is en ze hebben geen kandidaat-premier. Daarom nodigen we hen niet uit”, laat de omroep weten.

 

Het VB roept de drie partijen die wel mogen optreden op om in het begin van het debat de uitsluiting van het VB te hekelen. |MF

18:46 Gepost door MediaFlandria in VRT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams, belang, media, televisie, vrt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.