29-04-07

74% ziet Vlaamse nieuwszender wel zitten

nieuwszender

In januari 2006 kondigde de Vlaamse Mediamaatschappij aan dat ze zouden starten met een eigen digitale nieuwszender. Echter, een jaar later is het akelig stil rond het project. Is er in Vlaanderen wel plaats voor een 24-uurs nieuwszender?

Het antwoord op deze vraag is 'ja'. Dat blijkt althans uit een poll die MediaFlandria enkele maanden geleden op haar site plaatste. Uit die poll blijkt dat 74% van onze bezoekers zo'n nieuwszender wel ziet zitten. Daar tegenover staat dan weer dat 26% niet zit te wachten op extra nieuws op de televisie. 172 bezoekers brachten hun stem uit.

Maar hoe zit dat nu eigenlijk met die geplande nieuwszender van VTM, 24/7? Het was maandenlang stil rondom het project. Tot VTM in februari aankondigde dat Het Nieuws een metamorfose ondergaat in december 2007. Men zei toen ook dat men nog steeds van plan was om '24/7' op te richten, sterker nog, de zender zou in een mum van tijd kunnen opgestart worden. Alleen had men op dat moment simpelweg het geld nog niet om de nieuwszender op televisie te brengen. Dat kwam ondermeer door de dalende reclame-inkomsten en de nog steeds kleine groep digitale televisiekijkers. De directeur van VTM, Eric Goens, stelde in februari wel een deadline: ofwel komt '24/7' er nog in 2007, ofwel komt het er nooit.

Binnen enkele maanden zullen we dus weten of we onze eigen Vlaamse nieuwszender krijgen. We kunnen afsluiten door u nog een weetje mee te geven. De Vlaamse Mediamaatschappij heeft de domeinnaam 'www.hetnieuws24-7.be' reeds geregistreerd. |MF

16:14 Gepost door MediaFlandria in Digitale- en HD-televisie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nieuwszender, 24 7, televisie, media |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.